Αβοκάντο Κρήτης Gil (Avocado Gil)
H Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Gil, τιμές παραγωγού, Avocado
Gil γενικές πληροφορίες:
Γενεαλογία: Υβριδικό
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μεγάλο
Υφή δέρματος: Βότσαλο
Τύπος ανθού: A
Φρούτα Σχήμα: Μικρά συνηθισμένα
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο / μαύρο
Χρώμα ρίψεων δέρματος: Μαύρο
Πάχος δέρματος: Πυκνό
Μέσο όριο φρούτων: 9 έως 14
% Αναλογία σπόρου / δέρματος / σάρκας: 24:10:66
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Gil, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Προέρχεται από το Πειραματικό Σταθμό Ακκό, της Δυτικής Γαλιλαίας, του Ισραήλ. Από τους ερευνητές: Ε. Λάβαβ, Δ. Ζαμέτ και Σ. Γάζιτ. Σπορά της “Tova” από άγνωστο γονέα γύρης. Εισήχθη το 1995. Σάρκα ανοιχτό κίτρινο με πράσινα περιθώρια κοντά στο δέρμα, βουτυρώδη υφή μέχρι ελαφρώς υπόξινη στο τέλος της περιόδου συγκομιδής. Καλή γεύση, κάπως παχουλός αλλά με περιστασιακή ελαφριά πικρία. Περίοδος περίπου 6 μήνες από το τέλος Δεκεμβρίου έως τον Ιούνιο (στο Ισραήλ). Δέντρο όρθιο και μεσαίο μικρό χωρίς άρωμα γλυκάνισου στα φύλλα. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού.
Αβοκάντο Κρήτης Gil (Avocado Gil)
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Gil. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Διατροφολόγοι ανά τον κόσμο επαινούν τα αβοκάντο για τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο.