Αβοκάντο Κρήτης Hass-chania (Avocado Hass)
H Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Hass-chania, τιμές παραγωγού, Avocado Hass γενικές πληροφορίες:
Γενεαλογία: Υβριδικό
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μεσαίο
Υφή δέρματος: Βότσαλο
Τύπος ανθού: A
Φρούτα Σχήμα: Αχλαδιού ομοιόμορφο
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ρίψεων δέρματος: Μαύρο
Πάχος του δέρματος: Μεσαίο
Μέσος όρος φρούτων: 6 έως 14
Αναλογία σπόρων προς σπορά / δέρματος / σάρκας: 16:12:72
Αβοκάντο Κρήτης Hass-chania, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Προέρχεται από την πόλη LaHabra, Heights, Καλιφόρνια, από τον Rudolph Hass. Εισήχθη το 1936. Οβάλ / αχλάδι σε σχήμα καρπού. Η πρώτη εμπορική ποικιλία στην Καλιφόρνια. Μια από τις μεγαλύτερες εποχές συγκομιδής συνήθως ξεκινά τον Φεβρουάριο στην Orange County, Ca. Εξαιρετική γεύση και ανθεκτικό στην μεταφορά. Το Hass χρησιμοποιείται συχνά ως έλεγχος στον τομέα των δοκιμών άλλων ποικιλιών. Τα καροτενοειδή που διαθέτουν απορροφώνται εύκολα και αφομοιώνονται πλήρως από τον άνθρωπο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε “καλά” λιπαρά. Ο καρπός του όπως και του Maluma Hass και του Hass Ρ, έχει γίνει αποδεκτός στην ευρωπαϊκή αγορά και η ποικιλία έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Φυτεύτηκε σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας (όπου είναι διαθέσιμη μόνο σε καταχωρημένους καλλιεργητές αβοκάντο). Την Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Μαρόκο, Περού και αργότερα τη Χιλή, τη Μοζαμβίκη και το Ισραήλ.
Αβοκάντο Κρήτης Hass-chania (Avocado Hass)
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Hass-chania. Ο πιο δημοφιλής τύπος των avocado, ο οποίος είναι στρογγυλός με μαύρο ή πράσινο δέρμα.Δένδρο ζωηρό, ορθόκλαδο, με μέτρια ανοικτή βλάστηση. Είναι ευαίσθητο στο ψύχος.
Ωριμάζει τους καρπούς του Απρίλιο – Σεπτέμβριο. Ο καρπός είναι μέτριου μεγέθους (140-340 gr), ωοειδούς μέχρι απιοειδούς σχήματος. Ο φλοιός είναι παχύς, με σκούρο πράσινο χρώμα επάνω στο δένδρο και μαύρο όταν ωριμάσει και αποχωρίζεται πολύ εύκολα από τη σάρκα. Το σπέρμα είναι μεσαίο. Η ποιότητα του καρπού είναι ιδιαίτερη. Μπορεί να διατηρηθεί στο δένδρο για πολύ χρόνο και είναι ανθεκτικός στις μεταφορές, χωρίς να μειώνεται η ποιότητά του. Είναι πολύ καλή ποικιλία αλλά ευαίσθητη στο ψύχος.