Αβοκάντο Κρήτης Whitsell
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Whitsell, τιμές παραγωγού, Avocado Whitsell γενικές πληροφορίες:
Γενεαλογία: Υβριδικό
Peels: Όχι
Μέγεθος σπόρου: Μικρό
Υφή δέρματος: Βότσαλο
Τύπος ανθού: Β
Φρούτα Σχήμα: Obovate
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ώριμου δέρματος: Πράσινο
Πάχος δέρματος: Πυκνό
Μέσος Όρος Βάρος Φρούτων: 10 έως 18
% Αναλογία σπόρων / δέρματος / σάρκας: 18:11:70
Αβοκάντο Κρήτης Whitsell, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Πολλά φρούτα είναι σφαιρίδια. Το δέρμα έχει μεγάλα, χονδροειδή βότσαλα. Μικρό δέντρο με μικρά φύλλα. Ονομάστηκε από τον Bob Whitsell ο οποίος εργάστηκε για τον Δρ Bergh στο πρόγραμμα αναπαραγωγής αβοκάντο. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ωμά. Θρεπτικά συστατικά: Τα αβοκάντο είναι δημοφιλή ως συστατικά σε σαλάτες ή βουτήματα.Το αβοκάντο αποτελείται από 73% νερό, 15% λίπος, 8,5% υδατάνθρακες (κυρίως ίνες) και 2% πρωτεΐνες. Το μισό αβοκάντο (68 γραμμάρια) περιέχει 109 θερμίδες , που αντιστοιχούν σε 160 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Αβοκάντο Κρήτης Whitsell
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Whitsell. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.