Αβοκάντο Κρήτης Northrup
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Northrup, τιμές παραγωγού, Avocado
Northrup γενικές πληροφορίες:
Γενεαλογία: Άγνωστη
Peels: Όχι
Μέγεθος σπόρου: Μεγάλο
Υφή δέρματος: Ομαλή
Τύπος ανθού: Β
Φρούτα Σχήμα: Οβάλ
Χρώμα δέρματος άγουρο: Μαύρο
Χρώμα ρίψεων δέρματος: Μαύρο
Πάχος δέρματος: Λεπτό
Μέσος όρος φρούτων Όγκος: 4 έως 6
% Αναλογία σπόρων / δέρματος / σάρκας: 21:22:57
Αβοκάντο Κρήτης Northrup Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado
Προέρχεται από την Σάντα Άνα, Καλιφόρνια, το 1911 από έναν σπόρο που φυτεύτηκε γύρω στο 1900. Ο σπόρος είναι σφιχτός στην κοιλότητα. Το δέντρο είναι πολύ ανθεκτικό, με έντονη ανάπτυξη και έχει τη συνήθεια να παράγει δύο καλλιέργειες ετησίως, ενώ η κύρια καλλιέργεια ωριμάζει τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, ενώ η δεύτερη καλλιέργεια είναι πολύ μικρότερη τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ιστορική ποικιλία. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού. Αρχικά το φρούτο ζυγίζεται, κόβεται ανοιχτό και αφαιρείται ο σπόρος. Ο σπόρος ζυγίζεται και οι πληροφορίες που λαμβάνονται ως προς το σχήμα του και αν η σάρκα προσκολλάται στον σπόρο.
Αβοκάντο Κρήτης Northrup
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Northrup. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, το αβοκάντο έχει μια ομαλή και κρεμώδη υφή. Είναι πολύ υψηλότερο σε λιπαρά από τα περισσότερα άλλα φρούτα. Τα αβοκάντο έχουν ένα μοναδικό προφίλ διατροφής . Περιέχουν πολλές ίνες και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες Β, βιταμίνη Κ, κάλιο , χαλκό , βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι επίσης πολύ κορεσμού και μπορεί να είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Θρεπτικά συστατικά: Τα αβοκάντο είναι δημοφιλή ως συστατικά σε σαλάτες ή βουτήματα.Το αβοκάντο αποτελείται από 73% νερό, 15% λίπος, 8,5% υδατάνθρακες (κυρίως ίνες) και 2% πρωτεΐνες. Το μισό αβοκάντο (68 γραμμάρια) περιέχει 109 θερμίδες , που αντιστοιχούν σε 160 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.