Αβοκάντο Κρήτης Thille (Avocado Thille)
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Thille, τιμές παραγωγού, Avocado Thille γενικές πληροφορίες:
Γενεαλογία: Υβριδικό
Πελέτες: Ναι
Μέγεθος σπόρου: Μεγάλο
Υφή δέρματος: Μέτρια
Είδος άνθισης: N / A
Φρούτα Σχήμα: Σφαιρικό
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ώριμου δέρματος: Πράσινο
Πάχος δέρματος: Πυκνό
Μέσος Όρος Φρούτων: 8
% Αναλογία σπόρων / δέρματος / σάρκας: 22:13:65
Αβοκάντο Κρήτης Thille, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Προέρχεται από το Santa Paula της Καλιφόρνια από τον J. Nicholas Thille. Εισήχθη το 1954 από ένα ανοικτό γονιμοποιημένο δενδρύλλιο του Hass που φυτεύτηκε το 1946. Καλή εμφάνιση, αλλά τείνει να στεγνώσει αργά σεζόν στις εσωτερικές περιοχές. Υψηλή περιεκτικότητα σε έλαιο. γεύση καλή. Σεζόν Ιούλιος – Νοέμβριος. Δέντρο ψηλό, όρθιο, ζωηρό με καλές αποδόσεις. Δεν διαδίδονται εμπορικά. Αυτή η ποικιλία είναι γονέας της ποικιλίας Gwen. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ωμά.
Αβοκάντο Κρήτης Thille ( Avocado Thille)
Ποικιλία Αβοκάντο Ελλάδας/Κρήτης Thille. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.