Αβοκάντο Κρήτης Clifton (Avocado Clifton)
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Clifton, τιμές παραγωγού, Avocado Clifton γενικές πληροφορίες:
Γενέθλια: Μεξικάνικη
Peels: Όχι
Μέγεθος σπόρου: Μεγάλο
Υφή δέρματος: Ομαλή
Τύπος ανθού: Β
Φρούτα Σχήμα: Υψηλή σφαίρα προς Obovate
Χρώμα δέρματος άσπρο: Πράσινο
Χρώμα ώριμου δέρματος: Πράσινο
Πάχος δέρματος: Λεπτό
Μέσος όρος βάρος φρούτων: 8 έως 10
Αναλογία σπόρων προς σπορά / δέρματος / σάρκας: 21:14:65
Αβοκάντο Κρήτης Clifton, Χανιών, τιμές παραγωγού, Avocado.
Επιπλέον πληροφορίες: Προέρχεται από την Glendora, Καλιφόρνια, από την C.B. Shoemaker. Παρουσιάστηκε περίπου το 1949. Ανακύκλωση ευκαιρίας ανακαλύφθηκε το 1933. Περίοδος Σεπτεμβρίου έως Δεκέμβριος. Αυξήθηκε εμπορικά με μικρό τρόπο στις εσωτερικές περιοχές της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και του 1950. Τα φρούτα τείνουν να σπάσουν ρεκόρ καρποφορίας, στο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης South Coast στο Irvine της Καλιφόρνιας. Οι περισσότερες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια εμπίπτουν στην ομάδα “Γουατεμάλα” ή “Μεξικάνικη” (ή ένα υβρίδιο των δύο) ενώ η Φλόριντα αναπτύσσεται ως επί το πλείστον “Δυτικής Ινδίας”. Αυτό γίνεται κατά βάρος καθώς λαμβάνεται δείγμα του ώριμου καρπού. Αρχικά το φρούτο ζυγίζεται, κόβεται ανοιχτό και αφαιρείται ο σπόρος. Ο σπόρος ζυγίζεται και οι πληροφορίες που λαμβάνονται ως προς το σχήμα του και αν η σάρκα προσκολλάται στον σπόρο.
Αβοκάντο Κρήτης Clifton ( Avocado Clifton)
Ποικιλία Αβοκάντο Κρήτης Clifton. Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως ενισχυτικά θρεπτικών συστατικών επειδή επιτρέπουν στο σώμα να απορροφά περισσότερα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώγονται μαζί τους. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης τα ίδια πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ίνες, κάλιο, βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες και φολικό οξύ και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο καρπό. Έχουν τη φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι στην πραγματικότητα δευτερεύουσες μόνο στις ελιές σε περιεκτικότητα σε λάδι μεταξύ των φρούτων, αλλά το λάδι σε αβοκάντο είναι υψηλό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το οποίο είναι σχετικά υγιές και μπορεί πράγματι να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Το αβοκάντο έρχεται σε διάφορα χρώματα, μερικά από τα οποία απεικονίζονται εδώ. Καθώς το αβοκάντο ωριμάζει, το χρώμα συχνά αλλάζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό της ποικιλίας.